4.2 C
Brussels
Thursday, December 7, 2023
ReligionBahaiShrine of ‘Abdu’l-Bahá : First steps taken to raise walls of central...

Shrine of ‘Abdu’l-Bahá : First steps taken to raise walls of central plaza

BWNS
BWNS
BWNS reports on major developments and endeavors of the global Baha’i community

Custom-made formwork that will be used to mold plaza walls has been assembled as berm walls rise and work on garden paths advances.

BAHÁ’Í WORLD CENTRE — As construction of the floor for the central plaza of the Shrine of ‘Abdu’l-Bahá nears completion, preparations are underway to build the more complex geometric elements of surrounding walls.

This and other recent developments on the site are featured in the images that follow.

Panels for the custom-made formwork that will shape the walls have now been delivered to the site.

The formwork that will act as a mold for the plaza walls is assembled for the first time.

The gap between the steel panels will be filled with concrete to form a single wall segment.

This mold will be used to build ten identical segments of the walls that will surround the central plaza, whose geometric pattern is visible in the design rendering to the left.

Top: View from the central plaza area toward the south plaza. Bottom: The curved portal wall that will enclose the south plaza takes shape.

Another view of the southeast curved portal wall that will enclose the south plaza.

Formwork is also being assembled for the curved portal wall along the north end of the east garden berm.

Two utility rooms that will be concealed under the garden berms are being built adjacent to the central plaza.

In one of the final stages of preparation for the floor of the central plaza, formwork is put in place for paths among the planters that will hold soil and irrigation for the gardens.

With the paths laid out, the geometric pattern of these gardens becomes visible.

An encircling path is being built on which visitors will be able to circumambulate the Shrine.

A view of the site from the west (left). The wall visible in the foreground marks the line where the slope of the garden berms will meet the encircling path, as seen in the design rendering (right).

DISCLAIMER: Information and opinions reproduced in the articles are the ones of those stating them and it is their own responsibility. Publication in The European Times does not automatically means endorsement of the view, but the right to express it.

DISCLAIMER TRANSLATIONS: All articles in this site are published in English. The translated versions are done through an automated process known as neural translations. If in doubt, always refer to the original article. Thank you for understanding.

- Advertisement -

More from the author

- EXCLUSIVE CONTENT -spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Must read

Latest articles

- Advertisement -