3.1 C
Brussel
Woensdag februari 28, 2024
EducatieOmarm verandering, de vraag naar onderwijs op maat in Nederland

Omarm verandering, de vraag naar onderwijs op maat in Nederland

De Nederlandse Stichting voor Effectief Onderwijs wordt door haar studenten gezien als een van de organisaties die een persoonlijke aanpak van een studietraject succesvol maakt met hun "Studie Technologie"

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Juan Sánchez Gil
Juan Sánchez Gil
Juan Sanchez Gil - op The European Times Nieuws - Meestal in de achterhoede. Rapporteren over zakelijke, sociale en gouvernementele ethische kwesties in Europa en internationaal, met de nadruk op fundamentele rechten. Ook een stem geven aan degenen die niet worden beluisterd door de algemene media.

De Nederlandse Stichting voor Effectief Onderwijs wordt door haar studenten gezien als een van de organisaties die een persoonlijke aanpak van een studietraject succesvol maakt met hun "Studie Technologie"

Het Nederlandse onderwijssysteem erkenning gekregen voor zijn hoge standaard en opmerkelijke academische prestaties. Er is nu echter een groeiende roep om het systeem te vernieuwen. Onderwijskundigen en vooruitstrevende ervaringsdeskundigen pleiten ervoor om af te stappen van klassikale structuren die gebaseerd zijn op leeftijd en stellen in plaats daarvan gepersonaliseerde leermodellen voor die prioriteit geven aan de behoeften van individuele leerlingen. Deze voorgestelde onderwijshervorming is erop gericht om een omgeving te creëren waarin elke leerling zich kan ontplooien.

Karin Verheijen, een docent van Karin Bijles Centrum, belicht de beperkingen van een one-size-fits-all benadering. Ze benadrukt dat het groeperen van leerlingen op leeftijd voorbijgaat aan hun leertempo en leerstijlen binnen een klaslokaal. Dit kan leiden tot een afname van het plezier en zelfvertrouwen van leerlingen, wat hun educatieve ontwikkeling belemmert.

Apps Holland 2 Verandering omarmen, de vraag naar onderwijs op maat in Nederland
Verandering omarmen, de vraag naar onderwijs op maat in Nederland 3

Peter van de Kuit, een collega van Verheijen, wijst erop dat veelvoorkomende leerobstakels zoals hoofdpijn en verveling vaak verkeerd worden geïnterpreteerd als vermoeidheid of desinteresse. Hij is een voorstander van de door L. Ron Hubbard ontwikkelde studietechnologie, die studenten uitrust met de middelen om deze obstakels te overwinnen, waardoor hun begrip en retentie verbeteren. Karin en Peter zijn beiden lid van het bestuur van de Stichting Effectief Onderwijs (opgericht in 2001 en door de Nederlandse overheid erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling) en werken met het Karin Bijles Centrum dat nu op 6 locaties actief is, waarvan 5 in Amsterdam, en gemiddeld 300 studenten per week helpt, in totaal ongeveer 2600 studenten sinds 2007.

Evelyne Azih van de Chevylins Care Foundation sluit zich hierbij aan en benadrukt de bredere maatschappelijke impact van onderwijs. Ze stelt dat door het koesteren van de capaciteiten en het cultureel bewustzijn van jonge mensen, "we bijdragen aan een vreedzamere en beter georganiseerde samenleving". Azih pleit voor "de L. Ron Hubbard Studiemethode" die wordt gepromoot door Applied Scholastics, als "een middel om onderwijskloven te overbruggen en individuen te voorzien van effectieve leerstrategieën".

De positieve resultaten van een dergelijke methode zijn duidelijk te zien in de resultaten die behaald zijn met de methode die gebruikt wordt door het Karin Bijles Centrum. Hun benadering van bijles heeft "ontelbare studenten geholpen om academisch beter te worden en meer zelfvertrouwen te krijgen, wat het transformerende potentieel van alternatieve onderwijsmethoden laat zien".

Als Peter van de Kuit wordt gevraagd naar de toekomst van het onderwijs, ziet hij een hoopvol vooruitzicht: "Een hervorming van het onderwijssysteem die bij studenten oprechte interesse wekt voor hun vakken. Door leren leuker en beheersbaarder te maken, wordt het onderwijsproces effectiever, wat zowel studenten als docenten ten goede komt".

Apps Holland 3 Verandering omarmen, de vraag naar onderwijs op maat in Nederland
Verandering omarmen, de vraag naar onderwijs op maat in Nederland 4

De roep om onderwijsvernieuwing in Nederland is duidelijk. Gepersonaliseerde leerbenaderingen, zoals die geïnspireerd door de studietechnologie van L. Ron Hubbard, zoals geprezen door duizenden gezinnen, demonstreren het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in het onderwijslandschap. Naarmate de succesverhalen van verschillende stichtingen en centra zich opstapelen, stapelt het bewijsmateriaal zich op ten gunste van een systeem dat waarde hecht aan het individuele leertraject van elke leerling. De tijd is rijp voor verandering, en het Nederlandse onderwijssysteem zou weleens het voortouw kunnen nemen bij het creëren van een bevredigender en effectiever model voor leerlingen over de hele wereld.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -